Aanmelden proefles

Wil je deelnemen aan een proefles, stuur dan vooraf een e-mail naar info@hondenschoolmijnhondenik.nl of neem telefonisch contact op met Robert Lamers, telefoonnummer 06 27 01 50 61.

Je kunt geheel gratis en vrijblijvend op proef deelnemen aan twee lessen. De cursus wordt verdeeld over 2 uren gegeven: om half 10 starten de Bikkels, dit zijn honden die niet meer onder de noemer puppy vallen of qua gedrag beter bij de meer volwassen honden kunnen aansluiten. Om half 11 is de puppycursus; dit is onderverdeeld in de Pubers – de wat oudere puppies/jonge honden, de Rakkers -zitten qua leeftijd/gedrag tussen de Pubers en Fluffies in en de Fluffies – de allerjongste puppies. De cursus wordt gegeven op het voetbalveld naast theehuis De Roek op het terrein van De Hartenberg. Bij het theehuis kun je de auto parkeren. We vragen je om de hond(en) aangelijnd te houden tot je op het voetbalveld bent en de trainer aangeeft dat de hond los mag.

Kom je voor het eerst? Neem dan het volgende mee:

Natuurlijk je hond. Bij voorkeur geef je de hond in de ochtend van de training GEEN eten. Tijdens de cursus maken we gebruik van beloningsbrokjes. Een hond die trek heeft werkt met meer plezier voor de beloning als een hond met een volle maag. Je kunt na de training de hond de rest van het voer geven.

Een hondenspeeltje. Vaak krijgen we daarbij de vraag: “wat is een goed speeltje?”. Uit ervaring blijkt, dat een eenvoudige theedoek een van de beste speelvoorwerpen is, voor zowel baas als hond. Schaf (bij voorkeur) twee theedoeken aan die je speciaal voor de hond gebruikt.

Daarnaast zijn we voorstander van de zogenaamde Chuckit ultra ballen. Deze zijn niet de goedkoopste maar zeker wel de beste.

Neem ook een halsband en riem voor de hond mee. Bij voorkeur een riem van ongeveer 1 tot 1,5 meter. Een rollijn is in principe niet geschikt voor op de training.

Een goed humeur! Een plezierige baas is een prettige baas voor de hond. Familie en/of vrienden of ander ‘kijkers’ zijn van harte welkom.

We zien je graag bij Mijnhondenik!