Wie zijn wij

– IN MEMORIAM – Willem Izeboud – Coördinator en Hoofdtrainer

Willem Izeboud was sinds 1995 actief als trainer en sinds 1980 als beoefenaar van reddingshondensport. Hij deed vele malen mee aan de Nederlandse kampioenschappen en tweemaal aan de wereldkampioenschappen. In 2003 richtte hij hondenschool Mijnhondenik op en was sindsdien hoofdtrainer en coördinator. Willem verzorgde de welpen/puppytraining, de werkhondentraining, behendigheidstraining en de overige trainingsmodules. Hij was de grondlegger van de training gebaseerd op liefdevol leiderschap. Daar waar veel mensen honden vanuit controle en commandostructuren denken te moeten opvoeden, is de basis van liefdevol leiderschap het loslaten van deze structuren en een keuze durven maken voor plezier maken met je hond en de hond vanuit zijn natuurlijke driften laten werken. Dit geeft erg positieve resultaten voor zowel baasjes als honden.

Op vrijdag 13 juli 2018 overleed Willem Izeboud. Wij herinneren Willem als een gepassioneerde hondenliefhebber waarbij de hond altijd op nummer 1 stond. Soms werden de baasjes daarbij niet ontzien 😉 . Hij heeft ons in de loop der jaren veel geleerd en bewezen dat zijn liefdevolle benadering zonder druk leidt tot sociale en gehoorzame honden.

Ons team

Robert Lamers  Trainer

Robert heeft 4 Zwarte Russische Terriërs en een Jack Russel terriër.  Hij trainde jarenlang bij Willem bij Mijnhondenik en leerde om de filosofie van Willem toe te passen. Alle ook elders opgedane ervaringen in combinatie met plezier voor hond en baas vormen de leidraad voor de trainingen.

Kees Meijnen  Trainer

Samen met zijn zwarte Labrador Pip heeft Kees veel ervaring opgedaan gedurende de afgelopen jaren. Met name op het gebied van dominantie en oefeningen met honden die daar nogal wat moeite mee hebben heeft Kees samen met Pip veel ervaring opgedaan. De laatste jaren is hij zich ook meer gaan toeleggen op het aanleren van gedrag van zowel puppy’s als volwassen honden.

Liesbeth Maagdenberg Trainer

Samen met mijn bruine labrador Bruno ben ik bijna 3 jaar geleden bij MHEI terecht gekomen voor de puppy training. Ik dacht in het begin, een aantal lessen en dan is het wel klaar. Maar we vonden het samen zo leuk om te doen en leerden zoveel, dat we zijn blijven hangen. Door de speelse en liefdevolle aanpak is mijn grote ‘boef’ een ontzettende lieve sociale hond geworden, waar ik een ongelofelijk mooie band mee heb opgebouwd. Daar ik het super leuk vind om ermee bezig te zijn, heb ik me hierin verder verdiept en heb ik een aantal opleidingen gevolgd bij Hondengedragscentrum Anniek Winters. Het enthousiasme en de opgedane kennis bij MHEI en AW zou ik graag aan jullie willen overdragen, zodat jullie niet alleen een hele mooie band krijgen met jullie hond, maar dat het ook nog eens hele lieve en sociale honden worden.

Peter de Kok Trainer

Met Bart, een mix Mechelse herder – Cretan Hound (en misschien nog wel wat rassen…), bouwjaar 2013 Griekenland, wilden we wat extra’s doen dan heel veel wandelen. Na wat proeflessen bij andere scholen kwamen we bij MHEI terecht waar een formule wordt gebruikt die perfect bij ons past: Líefdevol Léiderschap, oefeningen zonder dwang en vooral veel interactie tussen honden. Juist omdat de filosofie van MHEI zo ontzettend goed past, was ik ontzettend blij om in 2021, nadat Bart de cursus met goed gevolg had doorlopen, als trainer door te mogen gaan. Mijn ambitie is jullie te helpen de band met je hond spelenderwijs liefdevol te versterken. Misschien leerzaam voor jullie en nog altijd ontzettend leerzaam voor mij!

Marlous Stilma Trainer

Sinds november 2022 zijn Zenna, mijn Zwitserse witte herder, en ik bij MHEI. Plezier maken samen met je hond staat voorop bij MHEI. Ons doel is om vanuit positieve beloning en zonder druk met je hond te trainen, waardoor de band tussen baasje/bazinnetje en hond versterkt wordt. Ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren tijdens de trainingen.

Tirza van der Kooij Trainer

Met 3 van onze Zwarte Russische Terriers hebben we puppytraining gevolgd bij Willem Izeboud. Ze hebben hierdoor een basis meegekregen waardoor het stabiele, vrolijke honden zijn waar we een super band mee hebben. Ik vind het ontzettend leuk om jullie ook kennis te laten maken met deze aanpak. Met name de puppytraining voor de jongste puppies vind ik enorm leuk om te geven. Puppies krijgen bij onze hondenschool volop gelegenheid om met elkaar te spelen en hierdoor te socialiseren met andere honden. Stap voor stap werken we op een leuke, ontspannen manier aan de relatie tussen baasje en pup. Deze relatie vormt de basis voor een spontane, sociale hond.