Over ons

Hondenschool Mijnhondenik is een opleiding voor baasjes van honden. Op onze prachtige locatie in Wekerom, ongeveer 5 kilometer ten noorden van Ede, kun je terecht voor een positieve en gevarieerde training met veel aandacht voor de band tussen baas en hond. De trainingen worden verzorgd door onze gemotiveerde instructeurs. De doelstelling van onze trainingen is dat jouw hond, een gehoorzame hond wordt en blijft. We streven naar een zo goed mogelijke band tussen baas en hond. Trainen met je hond is niet alleen zinvol, maar het is ook geweldig om te zien wat je samen met je hond allemaal kunt bereiken. Voor de pup, de jonge hond maar ook de volwassen hond hebben wij een aantrekkelijke en gevarieerde training. Bij onze hondenschool krijgt jouw hond ruim de gelegenheid om los te lopen met andere honden en zo goed te kunnen socialiseren. Je kunt op elk moment, met iedere hond starten met een training. Dit kan in de eerste plaats omdat de oefeningen worden afgestemd op jou en jouw hond en ten tweede omdat er geen wachtlijst is.

Onze pluspunten…

  • Bij onze hondenschool is geen wachtlijst.
  • De honden mogen los lopen vóór, tussen en na de lessen. De trainer geeft ter plaatse uitleg over het gedrag van de honden zodat de eigenaren hierin meer inzicht krijgen en er adequaat mee om kunnen gaan.
  • De lessen zijn praktijkgericht (zinvolle oefeningen aanleren maar daarnaast ook adviezen met betrekking tot verzorging).
  • Gebrek aan geld mag geen reden zijn om niet met deel te nemen aan een cursus. Bij Mijnhondenik krijg je het gehele jaar een gevarieerde, passende training en begeleiding door ervaren trainers voor 160 euro.

Wanneer kun je een cursus gaan volgen?

  • Je wilt met je pup de basistraining volgen. (socialiseren met andere mensen en honden, een goede band opbouwen tussen jou en je hond en het aanleren van de basistechnieken)
  • Je wilt graag een vervolg op de puppytraining
  • Jouw hond heeft één of wellicht meerdere gedragsproble(e)m(en)
  • Je wilt graag met je hond deelnemen aan één van onze trainingen

En verder….
“Een goed begin is het halve werk…” Goede voorlichting en begeleiding zorgen er voor dat jij en je hond met veel plezier trainen bij onze hondenschool.

Je kunt met iedere hond, al dan niet met een gedragsprobleem, bij ons terecht. De instructeurs kijken naar het gedrag van de hond en hoe je daar als baas mee om gaat. Op basis van deze bevindingen wordt je in een voor jullie geschikte trainingsgroep geplaatst en krijg jeuitleg over de manier waarop je in groepsverband en individueel met je hond aan de slag gaat!

Soms komt het voor dat een kind wil gaan trainen met de hond. Dit kan, maar er wordt wel gekeken naar de leeftijd en het overwicht van het kind. Daarnaast hangt er veel af van het feit met wat voor hond het kind wil gaan trainen. Het uiteindelijke besluit over deelname aan de lessen ligt bij de instructeurs.